بازسازی یک ساختمان اداری یا تجاری نیازمند در نظر گرفتن الزاماتی است که در طول این مطلب به آن پرداخته می شود. در چنین پروژه هایی تفاوت های بسیاری نسبت به بازسازی ساختمان مسکونی وجود دارد که توجه به آن ها ضروری است. چرا استفاده بهینه از فضاهای موجود بر طبق نیاز کسب و کار از حساسیت بالایی برخوردار است.
اگر ساختمان اداری مورد نظر از نظر ویژگی های فنی نیاز به بازسازی دارد، کارفرما مجبور به رفع مشکل می شود. اما سوال اصلی در این است که چرا بایستی با پرداخت هزینه های زیاد اقدام به بازسازی و طراحی مجدد فضای داخلی ساختمان اداری نمود؟
دوره بازاریابی سنتی که تمرکز تنها بر ارائه خدمت یا حتی ارائه خدمت برتر گذاشته می شد گذشته است. یکی از اجزای اصلی بازاریابی نوین محل ارائه خدمت می باشد. (بازاریابی نوین ۷ اصل دارد و یکی از آن ها محل ارائه محصول یا خدمت است)
با رقابتی تر شدن بازارها، گرایش به سمت بازاریابی نوین و اجزای آن به صورت روز افزون بیشتر شده است. بدین ترتیب زیبایی و تناسب محل ارائه خدمت یا محصول با جذب مشتری رابطه نزدیکی دارد.
بسیاری از دفاتر اداری، عمر طولانی و طراحی قدیمی دارند. با توجه به اصول بازاریابی نوین برای جذب مشتری بیشتر و افزایش رضایت مشتریان سابق، بحث بازسازی ساختمان اداری مطرح و جدی است.
در ابتدا باید در نظر گرفته شود که کاربری سابق ساختمان مذکور به چه صورت بوده است. اگر ساختمان کاربرد مسکونی داشته، تغییرات و رعایت الزامات اداری حساس تر خواهد شد.
به هر حال در بازسازی ساختمان اداری بایستی قبل از هر چیز هدف از بازسازی مشخص گردد. اینکه ساختمان جهت چه کسب و کاری آماده می گردد و آن کسب و کار چه الزاماتی برای ساختمان اداری دارد. به طور مثال اگر هدف از بازسازی ساختمان اداری مطب پزشک است، تعداد اتاق، کمد پرونده ها،طراحی داخلی، نوع تهویه و … بسته به نیاز پزشک تعیین می گردد. در صورتی که قرار است به صورت دفتر کار شرکتی طراحی شود، تعداد فضاهای شخصی و عمومی، اتاق های مدیران، ناهار خوری، اتاق جلسه و … طراحی کاملا متفاوتی را مطالبه می کند.
اگر ساختمان مورد نظر نیز قرار است جهت اجاره دادن بازسازی اداری می شود، بهتر است حتی الامکان نیازهای عمومی را پاسخ دهد و سایر نیازها توسط شخص اجاره کننده با پارتیشن های قابل نصب پیاده سازی شود. نیازهای عمومی ساختمان اداری شامل یک اتاق بزرگ، سرویس بهداشتی، آبدارخانه، قفسه یا کمدهای شیک بوده و از یک طراحی داخلی عامه پسند با تلفیق رنگ هایی مانند طوسی، سفید استفاده گردد.
با توجه به تفاوت کاربرد یک ساختمان اداری با مسکونی، باید معماری و طراحی داخلی ساختمان و بدین ترتیب مصالح مورد استفاده در آن متفاوت باشد. اصلی ترین تفاوت های آنها بدین صورت است:
بدین منظور ابتدا باید به تفاوت های کاربری ساختمان اشاره کرد. به طور مثال
یک گزینه مناسب برای کف واحدها در بازسازی ساختمان اداری سرامیک ۶۰ در ۱۲۰ است. این اندازه سرامیک نسبت به سرامیک های مربعی امروزه طرفدار بیشتری به خصوص در بازسازی ساختمان اداری پیدا کرده است. ترجیحا از سرامیک مات استفاده نمایید تا در صورت جابجایی وسایل و صندلی ها روی آن دچار مشکل خط و خش روی سرامیک نشوید.
در طراحی فضا از المان های گیاهی و سبز نهایت بهره را ببرید. اعمال گلدان یا فلاور باکس ها به صورت مدرن و طراحی شده همراه با اکثر رنگ ها (به خصوص تیره) ترکیب زیبایی را می سازد. همچنین تعبیه دیوار سبز (دیواری پوشیده از گیاه) بسیار خلاقانه و سرزنده تر از کاغذ دیواری یا نقاشی است.
تفاوت دیگر بازسازی ساختمان ادرای و مسکونی در میزان و نوع استفاده از سرویس بهداشتی است. در سرویس بهداشتی با توجه به استفاده افراد مختلف، بهتر است از شیر روشویی خودکار (با سنسور) استفاده شود. (همچنین خشک کن دست)